matematica-inegalitati

MatematicaInegalitati

CEL – Centrul de Educație Lumina în colaborare cu ICHB – Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti organizează cursul matematică – Inegalitati pentru elevii claselor a VII-a si a-VIII-a. coordonat de doamna profesor Elena NICOLAE.


Programul se adresează elevilor care sunt în clasa a VII-a si a VIII-a în anul scolar 2020 – 2021.Cursul de matematica – Inegalitati se adreseaza elevilor care vor sa isi dezvolte abilitatea de a demonstra inegalitati de la nivel de clasa pana la nivelul de Olimpiada Nationala de Matematica si balcaniada de juniori. Astfel de probleme necesita cunostinte de calcul algebric. In ultima vreme inegalitatile apar din ce in ce mai des in subiectele de la diverse etape ale olimpiadei nationale si la concursurile interjudetene si nationale, iar la baraje si balcaniade sunt aproape nelipsite. Cursul urmareste insusirea inegalitatilor de baza (inegalitatea mediilor, Cauchy – Buniakosky-Schwartz, Cebisev, aranjamente, Minkowski, Schur, Holder, etc), dar si diverse metode si strategii de rezolvare. Fiecare tema va fi abordata progresiv de la nivel de baza pana la probleme de nivel foarte avansat. Cei care iubesc matematica, stiu ce inseamna bucuria rezolvarii unei probleme grele. Stiu ca exista foarte multe site-uri si carti excelente cu probleme (rezolvate), foarte multe carti foarte bune de inegalitati. Va incurajam sa studiati cat mai mult singuri pentru ca matematica asa se invata! Dar va oferim si un suport profesionist pentru un capitol greu din mataematica de concurs – Inegalitati. 

Îți oferim:

▶ Pregătire cu profesori de top – cu bogată experiență în pregătirea olimpicilor
▶ Program intensiv la matematică – geometrie
▶ Condiții de pregătire deosebite
▶ Bază materială foarte bine dotată

Program miercuri 18.00 – 20.00:

▶ 18.00 – 18.50 Matematică
▶ 18.50 – 19.00 Pauza
▶ 19.00 – 20.00 Matematică

Profesori:

Elena NICOLAE – cadru didactic în ICHB, coordonator al echipei de olimpici ICHB, cu o bogată experiență în pregătirea elevilor olimpici.

Cursul se va desfășura online în perioada 27 ianuarie – 31 mai 2021 pe parcursul a 14 sedinte de 2 ore.

Costul pentru participarea la aceasta activitate timp de 14 săptămâni (semestrul II) este 1.590 lei.

Locurile sunt limitate și vor fi alocate in ordinea înscrierii.

Pentru înscriere va rugam sa completati formularul de mai jos:

Matematica – Inegalitati

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Scroll to Top
Visit Us On Facebook